Среда, 2024-05-08, 7:28 PM
Вітаю Вас Гость | RSS

Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 81
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2023 » Февраль » 26 » Лесини читання
6:07 PM
Лесини читання

Найменші учні нашого ліцею, другокласники, читають вірш Лесі Українки "Як дитиною бувало"

 

Продовжує свій поступ в читанні поезій Лесі Українки учениця 3 класу Горецька Марія. Марія кинула виклик учням старших класів і читає три поезії поетеси. Вітаємо маленьку декламаторку.

Пугач Олександр, учень 3 класу теж з задоволенням читає поезію "На зеленому горбочку". Хто сказав, що хлопчики не люблять читати? Не вірте їм.

 

Лесині читання в 11 класі «Горить зоря поезії над рідним краєм»

Лариса Петрівна Косач-Квітка, велика українська поетеса і драматургиня, відома світові під іменем Лесі Українки – одна з найвизначніших постатей в історії національної культури. Вона належить до того неширокого кола геніальних особистостей, що своїм талантом і звитяжною працею підносять і звеличують дух народу, до якого належать, відкривають йому ширші горизонти буття, дають поштовх до повноцінного самовідчуття і розвитку.

Возможно, это изображение 2 человека и текст

Возможно, это изображение 3 человека и текст

Засідання літературної світлиці «Всім, хто серцем сприймає Лесине слово і шанує красу української мови» у 9 класі.

У суботу, 25 лютого 2023 року, випадає 152 річниця з дня народження відомої української письменниці Лесі Українки (справжнє ім’я — Лариса Петрівна Косач). Це одна з найвизначніших постатей нашої культури. Попри складну долю мужня жінка знаходила натхнення і створила геніальні поетичні, прозові й публіцистичні твори, а також блискавично перекладала світову класику. Її слова "Я хочу крізь сльози сміятись" є життєвим девізом багатьох українців у наші часи.

Возможно, это изображение 3 человека и текст

 

Літературний портрет «Душею щира Українка»

Учні 10 класу сьогодні малювали онлайн літературний портрет славетної Лесі Українки. 25 лютого 2023 року виповнюється 152 роки з дня народження Лесі Українки – однієї із центральних постатей української літератури, творчість якої облетіла весь світ та перекладена десятками мов. Про неї знає весь світ. Її меморіальні дошки, музеї та пам'ятники знаходяться в багатьох країнах світу: від Тарту в Естонії до Александрії в Єгипті, від Сан-Ремо в Італії до Берліну в Німеччині. Вона є своєю в Грузії, але вона Українка. Понад століття Леся Українка залишається потужним амбасадором української культури у світі. Довкола її робіт, пам’ятних місць та річниць єднається багато поколінь українців.

Возможно, это изображение 5 человек, на открытом воздухе и текст

Возможно, это изображение 5 человек и текст

Возможно, это изображение 3 человека и текст

Возможно, это изображение 4 человека, экран и текст

Возможно, это изображение 4 человека, экран, на открытом воздухе и текст

 

Переглядів: 51 | Додав: Еnem | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Февраль 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728