Среда, 2024-05-08, 10:18 PM
Вітаю Вас Гость | RSS

Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 81
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2023 » Февраль » 26 » #День_рідної_мови_Білок_ліцей
5:19 PM
#День_рідної_мови_Білок_ліцей

Живи, рідна мово ! Сьогодні, в Міжнародний день рідної мови, учні 9 класу Білокузьминівського ліцею провели засідання в мовознавчій кав'ярні «Словечко».Сьогодні не знайти українку чи українця, які б не знали, не пишалися нашою солов'їною і могутньою мовою, що зворушує і об’єднує націю, серця наших співвітчизників великою силою й правдою слова, голосом рідної землі.

Міжнародний день рідної мови в Україні відзначають 23 роки поспіль. Однак початок цьому святу дали трагічні події. 21 лютого 1952 року в Бангладеш (Східний Пакистан) влада жорстоко придушила мітингувальників, які протестували проти заборони на використання в країні своєї рідної – бенгальської мови.

Міжнародний день рідної мови започаткували у листопаді 1999 року на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. Як і раніше, очевидна істина: мова має значення. Це та рушійна сила, яка об’єднала українців і весь світ та веде до перемоги України. Підтримувати культурне розмаїття, захищати рідну мову, утверджувати українську мову як державну, – наше спільне завдання, бо за українську мову, національну ідентичність та право бути господарями на своїй землі гинуть кращі сини та доньки країни.

Возможно, это изображение 2 человека и текст

Учні 11 класу провели засідання літературного онлайн-журналу

«О рідне слово, що без тебе я?»

Міжнародний день рідної мови – свято, яке нагадує про право кожного розмовляти рідною мовою у своїй країні. Українці це знову виборюють зі зброєю в руках.

Сьогодні для нас свято рідної мови - одне з найцінніших надбань, яке століттями бережуть і шанують українці. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато з того, чим може пишатися наш народ. Як море починається з річки, так українське слово – з писемності. Наше слово набирало сили на пергаментах Нестора Літописця, шліфувалося у творах Григорія Сковороди, Івана Мазепи, поглиблювалось під пером Івана Котляревського, Тараса Шевченка, удосконалювалося пізніше Іваном Нечуєм-Левицьким, Панасом Мирним, Михайлом Коцюбинським, Лесею Українкою та багатьма іншими видатними українцями. Вітаємо всіх з Міжнародним днем рідної мови. Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом.

З Днем рідної мови!

Возможно, это изображение 4 человека и текст

Переглядів: 47 | Додав: Еnem | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Февраль 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728