Среда, 2024-05-01, 3:27 PM
Вітаю Вас Гость | RSS

Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 81
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2023 » Ноябрь » 21 » #День_Гідності_та_Свободи_Білок_ліцей
4:15 PM
#День_Гідності_та_Свободи_Білок_ліцей

У 4 класі (керівник Канурна Ю.В.) пройшла презентація «Вільні герої майбутнього!». Діти розгадували ребуси, дізналися поняття «Гідність», «Свобода». Прослухали історію свята. Провели гру «Збери прислівʼя». Під гаслом «Вільні творити майбутнє!» намалювали блакитно-жовті серця та зробили флешмоб «Герої не вмирають».

У 6 класі (керівник Чеверда О. Ю. та асистент вчителя Голосна Н.В.) пройшов історичний урок «Україна. Шлях до Свободи». Переглянули презентацію, вшанували пам'ять загиблих патріотів хвилиною мовчання, пояснили основні принципи гідності, виконали вправу "Асоціативні ланцюжки"- склади свою історію,сприяли лідерство, ґрунтованому на повазі і підтримці, та залучили здобувачів освіти до глобального діалогу про гідність ( у межах Всесвітнього Дня Гідності).

На зображенні може бути: 4 людини, телефон та текст

Сьогодні в 8 класі пройшов урок-презентація "На шляху до Свободи". На уроці розглядали події минулих років, вшанували пам'ять воїнів -героїв, що загинули, захищаючи гідність та свободу рідної держави. Також розглядали пункти, як стати гідним громадянином своєї країни.

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Ця дата є святом національної єдності та пам'яті про події, які відбулися в Україні в 2013-2014 роках.

Революція Гідності розпочалася 21 листопада 2013 року як протест проти рішення уряду України призупинити процес підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Протест переріс у масштабні мітинги та акції, які тривали кілька місяців.

20 лютого 2014 року в Києві відбулися криваві події, внаслідок яких загинуло понад 100 людей. Ця подія стала переломним моментом в історії України та призвела до зміни влади в країні.

День Гідності та Свободи в Україні є державним святом. Тому в цей день у 5 класі учні разом з вчителем Є.Кірєєвою подискутували про значення слова «Гідність», навели декілька прикладів її та розглянули приклади гідності, які відбулися на Майдані Незалежності країни.

У 9 та 11 класах була проведена тематична кінолекція «Історія революції зблизька», де діти переглянули основні сюжети подій Революції на Майдані та поспілкувалися про причини та результати цієї історичної події.

Сьогодні у 3 класі пройшла гра-вікторина до Дня Гідності та Свободи "Свобода та гідність - волі два крила".

Пояснили учням поняття «гідність» та «свобода»; допомогли дітям зрозуміти значення «гідності» незалежно від культурної належності, статусу та обставин, необхідності боротися за неї; формували розуміння власної гідності; показали, наскільки важливим є почуття власної гідності у кожної окремої людини та народу в цілому; виховували почуття рівноправності, свободи, справедливості та миру у світі та визнання того, що права людини є основою для спільного життя в суспільстві.

Учні 11 класу провели урок- реквієм «Заряджені гідністю та жагою до свободи» . Україна – це територія гідності й свободи. Гасло цього року - це зв'язок подій десятирічної давнини - Революції гідності та нинішньої війни. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року – Революція Гідності. Ми – українці – свідомий і відповідальний народ, здатний відстоювати свій вибір. Ми подали історичний приклад того, як солідарність, братерство і взаємоповага між сотнями тисяч людей згуртовує їх довкола спільної мети. Пам'ятаємо самопожертву народних Героїв!

 

Переглядів: 19 | Додав: Еnem | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930