Пятница, 2024-04-26, 3:16 PM
Вітаю Вас Гость | RSS

Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 81
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2023 » Апрель » 26 » #Чорнобильська_катастрофа_Білок_ліцей
6:28 PM
#Чорнобильська_катастрофа_Білок_ліцей

До 37- річниці Чорнобильської катастрофи в 9 класі (педагог -організатор Горічева) відбувся захід - візія "Тіні Чорнобиля в об'єктиві майбутнього". На заході змоделювали чотири основні візії можливого розвитку Чорнобильської зони: енергетична візія (відновлювальні джерела енергії), екологічна візія (біосферний заповідник), наукова візія (наукові дослідження), туристична візія ("туристичний магніт", "зелений туризм"). Згадали і про символи сьогоднішньої Чорнобильської зони в світлі військових подій, як то "рудий ліс"...

Возможно, это изображение 1 человек и текст

У 3 класі (керівник Юлія Канурна) пройшов спогад «Дзвони Чорнобиля 1986-2023» під гаслом «Боже, нам Україну бережи».

Діти познайомилися із трагедією століття - аварією на Чорнобильській АЕС; переглядали презентацію про ліквідаторів аварії, про небезпеку радіації для усього живого. Переглядали відео про місто Припʼять та Чорнобиль, про життя людей до трагедії. Вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих від наслідків аварії.

Возможно, это изображение 5 человек и текст

Возможно, это изображение 6 человек и текст «Kovaleva артем артем робчак виктор попов артём кошел 1986 вераника полина литвиненко Polina Moroka»

Возможно, это изображение 8 человек и текст «주주=== артёмк кошег артем гробчак вераника ирина витязева виктор попов артем полина литвине... PolinaMoroka Irina Kovaleva 已留19 ви»

Возможно, это изображение 6 человек и текст «، Irina Kovaleva ирина витязева R припять артем павлович чорнобиль артем гробчак виктор попов р.припять артём кошел вераника полина литвиненко Polina Moroka ви»

Визначаючи значимість та важливість гідного відзначення роковин Чорнобильської катастрофи, високо оцінюючи подвиг та самовідданість громадян, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи в нашому класі був проведений онлайн урок«Чорнобильська трагедія – одвічний слід на Україні».

(Провела асистент вчителя: Суркова Ю.В.)

Сьогодні в 4 класі відбулася історична хвилина під назвою "За живе..." Ми поговорили про причини та наслідки Чорнобильської катастрофи, працювавши з історичними джерелами та відеоматеріалами

встановили причинно-наслідкові зв'язки трагічної аварії, та вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів катастрофи хвилиною мовчання.

Возможно, это изображение 2 человека и текст

Сьогодні учні 7 класу провели хвилину пам'яті та скорботи "Дзвони Чорнобиля", на честь всіх людей які були ліквідаторами тієї жахливої трагедії, всіх які постраждали від цього потім. Щорічно, 26 квітня, в день аварії на Чорнобильській атомній електростанції / ЧАЕС /, відзначається Міжнародний день пам`яті жертв радіаційних аварій і катастроф. Це найбільша екологічна катастрофа XX століття, наслідки якої торкнулися доль мільйонів людей.

26 квітня вшановуємо 37 річницю Чорнобильської аварії, однієї з найбільших техногенних катастроф людства. Цього дня у 5 класі Білокузьминівського ліцею (кл. керівник Чеверда О.Ю.) була проведена виховна година " Поріс чорнобилем Чорнобиль- бідою нашою поріс." Діти дізналися про масштаби аварії, причини її виникнення та наслідки, вплив радіації на природу та людство. Діти слухали свідчення ліквідаторів, читали вірші. Героїчний подвиг "чорнобильців"назавжди залишиться в душах і серцях усіх людей! Схиляємо голови перед тими, кого вже немає в живих. Вічна пам'ять героям, які віддали своє життя заради нашого майбутнього!

Учні 11 класу (вч. історії Цись Т.Г.) долучились до Інформаційної хвилинки пам’яті «Журавлі на Чорнобиль летіли…».

Чорнобиль... Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи, а сумні дзвони Чорнобиля щороку стукатимуть в наші серця, змушуючи зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й...

26 квітня в Україні відзначають 37-му річницю наймасштабнішої техногенної трагедії - аварії на Чорнобильській АЕС.

Рівно стільки років минуло з того часу, коли йшла битва незахищених людей із радіацією, яка не завершилась й по сьогоднішній день. Дні самопожертви, дні страху, які вразили весь світ.

У 6 класі (керівник Шматько О.Ю.) пройшла віртуальна екскурсія "Припять місто-привід. Трагедія і біль" метою заходу було пригадати страшні події далекого 86 року, вшанувати пам'ять загиблих у цій трагедії, віртуально відвідати місто трагедії, навчити учнів вболівати за минуле своєї держави, формувати загально розвинену особистість, що буде протистояти злу, насильству, несправедливості та руйнуванню навколишнього світу, розвивати в учнів потребу будувати, створювати та відроджувати заради України, виховувати почуття сприймання чужого болю як свого, повагу до людей, які віддали своє життя во ім'я майбутнього життя людства.

Учні 8 класу, разом із класним керівником Литвиненко Т.М, провели віртуальну подорож у минуле нашої країни, у документальні спогади свідків трагедії Чорнобиля. Зосереджено міркували, чи можливо було запобігти аварії, вберегти природу мальовничої України і зберегти велику кількість понівечених життів постраждалих українців. Також було запропоновано у післяурочнй час переглянути документальний фільм-спогади учасників ліквідації наслідків аварії "Чорнобиль - як це було"

 

Переглядів: 59 | Додав: Еnem | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Апрель 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930