Воскресенье, 2024-05-05, 10:24 AM
Вітаю Вас Гость | RSS

Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 81
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2021 » Апрель » 26 » 8 квітня – День «Намалюй пташку»
11:09 AM
8 квітня – День «Намалюй пташку»

Це не офіційне свято. В цей день намалюйте пташку і подаруйте тому, хто на ваш погляд потребує підтримки. Ось побачите, яку радість принесе ваш неочікуваний подарунок. Вчіться робити прості кроки і добро повернеться до вас.

Історія виникнення Дня цікава і водночас трагічна:

У 1943 році Дорі Купер, семирічна мешканка Англії, з матір'ю приїхала до шпиталю, щоб відвідати свого дядька, який був поранений на війні. У шпиталі Дорі побачила, що її дядько зовсім занепав духом, бо втратив праву ногу, підірвавшись на наземної міні. У спробі підбадьорити його, вона попросила: «Намалюй для мене пташку, будь ласка». Хоча йому було дуже погано, він вирішив зробити те, що просила дівчинка. Він подивився у вікно і намалював вільшанку.

Побачивши малюнок свого дядька, Дорі голосно розсміялася і заявила, що він не дуже хороший художник, але тим не менше вона повісить картинку в своїй кімнаті. Хворий чоловік посміхнувся, почувши слова маленької племінниці. Ця сцена також повеселила інших поранених солдатів в палаті, і кожен раз, коли Дорі приходила в гості після цього, вони влаштовували конкурс малюнків, щоб дізнатися, у кого вийде краще намалювати пташку. Протягом декількох місяців всі стіни госпіталю були прикрашені малюнками із зображенням птахів.

Через 3 роки Дорі загинула під колесами автомобіля. На похоронах її труна була заповнена зображеннями птахів, які були зроблені солдатами, медсестрами і лікарями з відділення, де лікувався її дядько. З тих пір ці чоловіки і жінки згадують маленьку дівчинку, яка приносила надію в палату, малюючи птахів в день її народження, 8 квітня.

День «Намалюй пташку» ніколи не був офіційним святом, але, виникнувши завдяки тим солдатам і медичному персоналу шпиталю, він сьогодні відзначається у всьому світі як привід знайти радість в найпростіших речах в житті і як спосіб допомогти солдатам всюди забути війну і страждання, хоча б на короткий час.

Переглядів: 102 | Додав: Еnem | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Апрель 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930