Суббота, 2024-04-27, 8:14 AM
Вітаю Вас Гость | RSS

Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 81
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2020 » Ноябрь » 24 » #21 листопада_День_гідності_та_свободи
8:56 PM
#21 листопада_День_гідності_та_свободи

Учні 2 та 4 класів під керівництвом Сердюченко Ганни Віталіївни напередодні Дня гідності та свободи, який щороку відзначається 21 листопада, прослухали міні-лекцію «Вільні творити добро», де поглибили свої знання про цей день. Дітей було поінформовано про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також патріотизм і мужність українців, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року — лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору. В кінці заходу діти хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та воїнів, які загинули у боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави.

До пам'ятних днів Гідності і Свободи в 1 класі провели ігровий флешмоб. Першокласники вперше почули про історію Дня Гідності та Свободи, формували розуміння єдності й цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави

Учні 11 класу під керівництвом Шматько Оксани Юріївни провели круглий стіл присвячений Дню Гідності та свободи. На якому пригадати події, які відбувалися в країні і на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках. Головною метою цього заходу, було показати, наскільки важливим є почуття власної гідності у кожної окремої людини та народу в цілому, розширити знання учнів про революцію Гідності та Свободи. Розвивати почуття національної самосвідомості та громадянської активності. Формувати розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем, почуття особистої відповідальності за долю держави, готовність служити Батьківщині та стати на захист державних інтересів країни. Виховувати ціннісне ставлення до демократичних свобод, закріплених Конституцією України, усвідомлення цінності людського життя та тих складових частин, які впливають на нього, роблять його багатогранним, плідним і корисним. Повага до себе може стати рушійною силою великих змін. Посягання на гідність – ось що має турбувати по-справжньому.

Година спілкування «Україна – країна нескорених!»

В рамках години спілкування учні 7 класу (керівник Шилко Д.В.)познайомилися з історіями життя загиблих учасників Революції Гідності, Героями України, які проживали у Донецькій області, згадали з якою метою встановлено це державне свято, а також поспілкувалися про визначення слів «Свобода» та «Гідність» та основні їх принципи.

Сьогодні, 21 листопада учні 9 класу (класний керівник Прокоф'єва Л.Р.) обговорювали історичні факти створення цього свята під час Уроку демократії «Українські ідеали свободи і демократії». Бодерлан Богдан познайомив нас з визначенням демократії, що спирається на її існування у конкретній державі-нації (Британія - Америка) та розкрив її здатність об'єднувати громадян у сфері політичного. Такий підхід дає змогу побачити зв'язок між поняттями "демократія", "держава", "національна ідентичність" та використати його для аналізу державних політик. Вшануймо сторінки історії нашої країни, які стали основою для запровадження відзначення цього пам’ятного дня!

                   

 

Переглядів: 126 | Додав: Еnem | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30