Суббота, 2024-04-20, 7:43 AM
Вітаю Вас Гость | RSS

Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 81
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2019 » Апрель » 22 » Педрада в наш час - це не просто послухати доповіді один одного, а дещо більше та глибше...
11:26 AM
Педрада в наш час - це не просто послухати доповіді один одного, а дещо більше та глибше...

Зараз вже наших вчителів нічим, мабуть, не здивуєш, але зацікавити все ж можна, якщо провести засідання в цікавій формі. Як задумала заступник директора Шелкова О.А. так і зробила. Таки "втягла" в цікаве вирішення важливих питань. Окрім нагальних питань, що були на порядку дня, обов’язковим компонентом став методичний практикум, який провела заступник директора.
Практична групова робота стосувалася нагальної в наш час теми «Вікові особливості учнів. Особливості розвитку і актуальні проблеми». Метою практичного завдання з елементами тренінгу було:
• підвищити рівень поінформованості педагогів з питань роботи з дітьми різних вікових категорій;
• акцентувати увагу педагогів на види роботи у формуванні сприятливого клімату в колективі, розбудові дружніх стосунків з однолітками;
• з’ясувати основні відмінності між поколіннями, що народжені в різні проміжки часу;
• розробити алгоритм роботи з дітьми покоління «Z» та особливості спілкування з ними.
Об’єднані в групи педагоги презентували своє бачення психосоціального розвитку учнів основної школи. Прозвучали дуже різні думки щодо питання, що ж виступає критерієм успішності адаптації учнів 5 класу та щодо питання особливостей професійної мотивації учнів 11 класу.
Педагоги зійшлися в одному: не намагатися змінити дитину і зробити з неї людину з аналогічними переконаннями, настановами і поглядами на життя як у вас. Допомогти дитині увійти в доросле життя, і придивитися уважніше — можливо, нам теж є чого повчитися у неї.
Нове покоління набирає обертів, диктуючи нам свої правила, що ми не повинні ігнорувати. У такий ситуації найкращим рішенням є тільки симбіоз поколінь — максимальне взаєморозуміння та співпраця.

          

Переглядів: 275 | Додав: Еnem | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Апрель 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930