Пятница, 2024-03-29, 2:28 PM
Вітаю Вас Гость | RSS

Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 81
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2020 » Ноябрь » 24 » #Обласна_акція #Моя_мова_для_мене,як_мати-єдина! #Позашкільна_освіта #ОПДЮТ
8:20 PM
#Обласна_акція #Моя_мова_для_мене,як_мати-єдина! #Позашкільна_освіта #ОПДЮТ

До Дня української писемності та мови учні 3 класу (ас. вчителя Сердюченко Г.В.) провели гру-конкурс "Мово українська, Мово солов'їна", яка пройшла під гаслом "Я розмовляю українською мовою". Всі разом розширили знання про красу та багатство української мови. Виховували в собі любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського.

У 5 класі відбулася година спілкування, присвячена Дню української писемності та мови, вшанування Нестора Літописця. Учитель Демченко М.І. розповіла учням про історію становлення української мови. Учні читали поезії про українську мову, склали "Абетку побажань," підготували і переглянули презентацію "Кращої, ніж рідна, мови не буває..."

Квест "Чи знаєш ти українські прислів'я про мову?" проходив в школі під час шкільних перерв. Кожен охочий міг знайти частини знайомого прислів'я, з'єднати між собою і заробити бали. Але з'явились хитруни, які об'єднали свої зусилля і створили 2 команди. І це...хто б ви думали? Звісно ж, що 10 і 11 клас. Те, що умовами не обумовлюється, то дозволяється. Зусиллями дівчат 11 класу вони вирвали перемогу в 10. Але солодкі призи отримають всі учасники. Щоб дійти до перемоги, які тільки хитрощі не пристосовували дівчата: вони і забирали частини завдання і торгувалися з суперниками, умовляючи поступитися. Вчити українську цікаво!

Сьогодні, 9 листопада, в День української писемності та мови, вчитель української мови та літератури Мала В.О. пограли з учнями 7 і 8 класів в настільну гру «Знай і шануй рідну мову». Дві команди зійшлися в змаганні на краще знання Української мови. Журі гри (Кірєєва Є.М., Горічева О.В.) оголосили переможців: 1 місце команда «України діти» і ІІ місце «Україна єдина». Крім цього пройшло змагання на кращого читця поезій на українській мові. І в цьому змаганні перемогла команда «Україна єдина». Найактивнішою гравчинею виявилася Курбаєва Олена, капітан команди «України діти».

Учні другого класу (керівник Овсянникова Є.О.) не пасли задніх і теж з задоволенням написали диктант про красу української мови та прийняли активну участь у вікторині "З рідною мовою у серці"

                   

Переглядів: 138 | Додав: Еnem | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Ноябрь 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30