Пятница, 2024-03-29, 9:18 AM
Вітаю Вас Гость | RSS

Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 81
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2021 » Февраль » 21 » #День_рідної_мови
10:02 PM
#День_рідної_мови

Рідна мова в рідній школі

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Це свято відзначає уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина нашої школи. В усіх класах на виховних заходах лунало рідне слово, учні виявляли свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.

Учні середньої та старшої школи створили мотиваційні плакати «Відчуй смак української мови!». Найкращий плакат намалювали випускники 11 класу. Сьогодні ми стали свідками відродження рідної мови і в роботах учнів 10 та 8 класів.

Учні 6,8,9 класів зібралися на інтелектуальній філологічній грі «Бринить, співає наша мова…».Школярі об'єдналися в збірні команди «Патріоти» та «Козаки». І заграла рідна мова усіма барвами мелодійного українського слова .

Діти брали активну участь у різноманітних конкурсах : «Жартівлива торбинка», «Прощавай, суржик!», «Фразеологічний крокодил», «Шифрувальники».

Перемогли «Козаки» - 79 балів, «Патріоти» у підсумку мають 72 бали. Дякуємо організаторам заходу - нашим філологам Малій В.О. та Бояровій А.О.

Не можна ходити по рідній землі, не чаруючись виплеканою народом у віках рідною мовою, бо в народу немає скарбу більшого, як його мова. Тому ми маємо любити й вивчати її, щоб духовно збагачуватися через неї, набиратися розуму й мудрості , самим творити не знані ще й досі духовні скарби.

 

Возможно, это изображение (1 человек)Возможно, это изображение (5 человек, люди стоят, люди сидят и в помещении)Возможно, это изображение (5 человек, люди стоят и в помещении)Возможно, это изображение (ребенок, сидит, стоит и в помещении)Возможно, это изображение (2 человека, ребенок, люди сидят, люди стоят и в помещении)

 

У переддень відзначення Міжнародного дня рідної мови учні 10,11 класів (учитель Демченко М.І ) підготували і провели "Літературну вітальню" - "Мова - це оберіг людини і нації". Звучали поезії про рідну мову, пісня " Молитва про Україну". Переглянули презентацію "У ріднім слові - цілий світ", провели фотоквест.На святі прозвучали вислови відомих людей про рідну мову, цікаві факти про українську мову

 

 

У 3 класі (вчитель Чук І.А., асистент вчителя Сердюченко А.В.) пройшла вікторина на тему :"Ми знаємо українську мову"

Учні поглибили свої знання відомостями про рідну мову; виховували любов і повагу до рідного слова; сприяли розвиткові творчих здібностей дітей; розвивали комунікативні здібності , а також пошукові вміння та навички; допитливість.

 

 

 

Учні 5 класу (вчитель Демченко М.І.) змагалися у мовній грі-конкурсі ,, Слово до слова -складається мова". Учні працювали у двох командах. Протягом гри у формі змагання підтверджували свої знання з української мови. Читали вірші про мову, переглянули презентацію "Душа голосна України"

Майбутнім випускникам прийшлося добре попрацювати, щоб виконати завдання, яке їм приготувала на святковий урок з рідної мови вчитель Демченко М.І. Попереду ще досить днів до ЗНО, але знання відточувати потрібно.

 

 

Переглядів: 153 | Додав: Еnem | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Февраль 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728