Пятница, 2024-04-19, 11:00 AM
Вітаю Вас Гость | RSS

Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 81
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2020 » Май » 20 » «День пам’яті жертв політичних репресій»
7:48 AM
«День пам’яті жертв політичних репресій»

 15 травня у 1 класі було проведено відео журнал «У жорнах репресій». Учні  познайомились з трагічними подіями та з трагічною датою.

 У  2 класі пройшла онлай-бесіда до Дня пам’яті жертв політичних репресій. Метою   бесіди було привернення уваги дітей до трагічних подій в історії  нашої держави.

 У 4 класі було проведено онлайн зустріч «У жорнах репресій»

 Мета: вшанування памяті жертв політичних репресій, привернення уваги учнів до трагічних подій в історії України.

Діти переглядали презентацію та вшановували день пам’яті жертв політичних репресій хвилиною мовчання. Розглянули фото меморіалу жертв політичних репресій.

З метою  вшанування пам'яті жертв політичних репресій , привернення уваги учнів до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам'яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства, учні 7 класу (класний керівник Мала В.О.) взяли участь в онлайн - уроці                                                       «У жорнах репресій».

 Скільки людей репресували за часів комуністичного режиму, точно невідомо. За приблизними підрахунками, з початку 20-х і до кінця 80-х років                               в Україні заарештували майже півтора мільйона людей. Багатьох з них розстріляли, кинули за ґрати, відправили до таборів чи заслання, а декого – в психіатричні лікарні. Жертвами так званого Великого терору 37-38-го років стали понад чверть мільйона українців. Дві третини – розстріляли.

Школярі дізналися  про трагічну  долю академіка Агатангела Кримського, поетів Миколи Вороного та його сина Марка, неокласиків Миколи Зерова, Михайла Драй-Хмари, Павла Филиповича, про арешт органами ДПУ Максима Рильського, про 10 років табірних поневірянь Остапа Вишні, Бориса Антоненка - Давидовича, Зінаїди Тулуб, Івана Іванова, про переслідування Олександра Довженка, Володимира Сосюри, Юрія Яновського.

Діти згадали земляків, жертв комуністичного терору восьмидесятих : Василя Стуса, Олексу Тихого. І це далеко не весь перелік трагічних доль української  інтелігенції.

Учителька  повідомила, що біда не оминула і її  родину. Малого Кузьму Омеляновича, дідуся її чоловіка, також було репресовано  в 1937  році.                            Учні отримали домашнє  завдання : дослідити історію своєї  родини.

17 мая — День пам’яті жертв політичних репресій

https://www.youtube.com/watch?v=cwZsrmhP_Mw&feature=emb_logo

Д/ф "Левко Лук’яненко. Йти за совістю"

https://www.youtube.com/watch?v=aTdFkplGneY

День пам'яті жертв політичних репресій – це своєрідний щорічний "урок пам'яті". Цього дня по всій країні відбуваються жалобні акції та пам'ятні заходи. Люди згадують і віддають данину поваги загиблим унаслідок політичних репресій. А таких, на жаль, у нашій історії було дуже багато.

Також у 10 класі було проведено Онлайн кінотеатр «Трагедія незнищеної волі»  до Дня пам’яті жертв політичних репресій. З метою вшанування пам'яті жертв політичних репресій та

привернення уваги учнів до трагічних подій в історії України учням було запропоновано переглянути фрагмент «Пишемо історію» https://www.youtube.com/watch?v=oJeg63QgMXk&t=7s

Переглядів: 211 | Додав: Еnem | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Май 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031