Среда, 2024-04-24, 8:38 PM
Вітаю Вас Гость | RSS

Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 81
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2023 » Май » 9 » #День_пам_яті_та_примирення_Білок_ліцей
7:33 PM
#День_пам_яті_та_примирення_Білок_ліцей

Пам'ятаємо ветеранів Другої світової війни та вшановуємо пам'ять Героїв повномасштабної війни на території України

В Білокузьминівському ліцеї бережуть пам'ять односельців, випускників ліцею (школи), батьків наших учнів, які загинули, виконуючи свій громадянський обов'язок і пішли захищати свою країну від загарбників - окупантів. Навіки в нашій Галереї Пошани та Слави Білокузьминівського ліцею залишаться імена: Забабуріна Віталія Володимировича та Маячко Андрія Олександровича. https://padlet.com/olenagori4eva1/padlet-8a7odniznl422bhm...

Галерея Пошани й Слави Білокузьминівського ліцею

PADLET.COM

Галерея Пошани й Слави Білокузьминівського ліцею

Галерея Героїв України, які захищали незалежність та територіальну цілісність України й віддали найцінніше, що мали - життя.

У 6 класі (керівник Шматько О.Ю.) пройшов урок пам'яті "Слава про них не помре, не загине через віки" метою якого було вшановувати пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, та всіх жертв Другої світової війни та жертв українсько-російської війни. Поглибити знання учнів про внесок українців у перемогу над нацизмом у Другій світовій війні, передумови виникнення українсько-російської війни. Виховувати почуття патріотизму, мужність, любов до Батьківщини, пошану до ветеранів Другої світової війни та ветеранів українсько-російської війни.

  

   

8 травня Україна традиційно вшановує День пам'яті та примирення.

Сьогодні ми провели учням 2 класу хвилину пам'яті "Все пов'язано з усім."

Учні згадали про непересічну роль українців у перемозі в Другій світовій війні, висловили повагу всім борцям проти нацизму, увічнили пам'ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

У 3 класі пройшла онлайн презентація «Памʼятаємо - перемагаємо», де діти ознайомилися з подіями Другої світової війни. Слухали вірші про війну Ліни Костенко. Також діти дізналися про героя нашого часу, дядька однокласника, який мужньо захищав країну з 2017 по 2022 рік - Забабуріна Віталія Володимировича. Подивились на нагороду Віталія, якого було нагороджено Президентом України посмертно « За мужність ІІІ ступеню», а в кінці заходу діти зробили флешмоб із маками.

8 травня Україна традиційно вшановує День пам'яті та примирення.

Сьогодні нагадали учням 5 класу на уроці мужності "За мир в усьому світі"( керівник Чеверда О.Ю. та асистент Голосна Н.В.) про непересічну роль українців у перемозі в Другій світовій війні, висловили повагу всім борцям проти нацизму, увічнили пам'ять про загиблих воїнів, жертв війни, воєнних злочинів, депортацій та злочинів проти людяності, скоєних у ці роки.

Пам'ятаємо та будемо завжди пам'ятати про подвиг нашого народу.

8 травня на уроці музичного мистецтва (вч. Горічева О.В.) в 6 класі, вивчаючи тему «Симфонічна поема», учні мали змогу ознайомитись з українською поемою «Дніпро» Станіслава Людкевича, який відобразив події Другої світової війни, а саме – Битву за Дніпро. Битва за Дніпро була однією з наймасштабніших і найкривавіших воєнних операцій світової історії. Торкнулись теми «Діти під час війни», де провели паралелі, порівнявши долі дітей минулої війни і сучасної. 80 років минуло, а методи і дії окупантів все такі ж жорстокі. Ми думали, що перемогли нацизм, але він зачаївся і відродився в 21 столітті.

8 травня цьогоріч в Україні відзначають День пам'яті, примирення та Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Друга світова війна стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства – загинуло від 50 до 85 мільйонів людей. Українська земля була одним з основних полів битви у цій війні. Ціною перемоги стали надзвичайні втрати впродовж 1941–1945 років – українців та інших народів, які проживали на нашій землі. В цей день на уроках історії в 7, 8, 10 класах (учитель Кірєєва Є.) вшановували пам'ять тих, хто загинув під час Другої світової війни. Оцінювали подвиг українського народу та його внесок у перемогу Антигітлерівської коаліції.

Переглядів: 49 | Додав: Еnem | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Май 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031