Пятница, 2024-04-19, 9:25 AM
Вітаю Вас Гость | RSS

Білокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всего ответов: 81
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Головна » 2021 » Апрель » 26 » #День_космонавтики_21
11:26 AM
#День_космонавтики_21

Космічна хвилинка в 9 класі

Учні підготували коротенькі виступи про досягнення українців в космонавтиці.

Українці вже багато років роблять вагомий внесок у розвиток міжнародної космонавтики. Леонід Каденюк – це перший космонавт незалежної України. У космосі він побував разом із ученими інших країн. Він був на борту шатлу «Колумбія». Запуск космічного корабля відбувся у 1997 році з території штату Флорида (США). Шатл був відправлений у космос, аби під час польоту проводити важливі наукові експерименти з фізики, біології.

Видатні українці у різні часи ставали розробниками космічного транспорту. Учні познайомилися з 5 вченими- винахідниками: Миколою Кибальчичем, який першим у світі розробив схему реактивного літального апарата, Юрієм Кондратюком, цей вчений розписав відому «трасу Кондратюка»-по ній подорожувала експедиція на місяць на кораблі «Аполлон», Сергієм Корольовим, основоположником сучасної космонавтики, Костянтином Ціолковським, основоположником ракетобудування та автором цікавих творів про космос, Володимиром Челомеєм, автором та розробником ракети- носія «Протон».

12 квітня – День космонавтики. Згідно розкладу в 10 класі (керівник Саркісова Р.Р.) пройшла онлайн- виховна година. І так як Рітта Рафаелівна фізик, то і матеріали, які розглядались на цій зустрічі мали науковий контекст. Але це тільки внесло цікавинку, бо фізика багата на наукові факти про космос. Всі учаснки зустрічі пройшли вікторину і отримали гарні результати.

Возможно, это изображение (8 человек, в том числе Ритта Саркисова и текст «☬ билокузьминвська дима васильче также связи 0010 08:40 Ðы риттасаркисова D 是 DanilMandryka Mandryka 是 маша кривоконь berestovvaya 是 марія романова æ Bogdan информация информацияовстрече встрече лиза бородавка D) анна антошина начать показ ENG 12.04.2021»)

 

Космос- стихія, життя , безкінечність…

Під таким гаслом у 8 класі пройшла вікторина, присвячена Міжнародному дню авіації та космонавтики. Школярі дізналися, що космос – це не нескінченна порожнеча, як здається на перший погляд. Він переповнений унікальною інформацією. Всього декілька хвилин приділив увагу після уроку, а ти вже отримав набагато більше, ніж очікував – поповнив багаж знань про космос і досягнення людства.

 

А чи знаєте ви, скільки є цікавих завдань на космічну тематику? Ну дуууууже багато! Сьогодні в 3 класі (керівник Чук І.А.) пройшла хвилинка – вікторинка з домашнім творчим завданням. Учнінадали відповіді на всі запитання, а після уроку виготовили ракету, як символ Дня космонавтики. Дякуємо за активну участь.

  

 

 

 

 

Переглядів: 109 | Додав: Еnem | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Апрель 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930